Abia s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la centura Bacăului și ministrul Cuc a și descins de două ori, odată la „inaugurare” și a treia seară la „verificare”. Să se convingă el, să ne convingă pe noi?

Oricum, o idioțenie din partea unui om politic să plece după prima fentă. Cum dracu să verifici o lucrare la două zile după ce ai inaugurat-o?

Se filmează și se pozează cu toată gama de aparate de filmat, de la telefoane până la drone, în direct sau nu. Unii văd utilajele, alții nu le văd sau se fac că nu le văd. E festival de comunicate și de texte mai mult sau mai puțin tendențioase. Senzational, utilajele lui Umbrărescu sunt chiar aici.

Toată lumea-l pândește pe Umbrărescu. Unii pândesc că nu se face, ceilalți că se face.

Ce treabă au instituțiile județene băcăuane cu lucrările UMB? Vă zic eu, niciuna, dar le supraveghează. Eu cred că și la DSV sau AJOFM s-au constituit celule de supraveghere. Dacă lui Dragnea nu-i înțepeneau șalele sigur ne trezeam cu el aici.

A devenit centura Bacăului pentru PSD un fel de Mănăstirea Argeșului pentru Manole sau Sagrada Familia pentru Gaudi.

Spre deosebire de aceștia Umbrărescu are de respectat un grafic de lucrări, care are specificate foarte clar niște etape, niște obiective. În baza acestora se întocmesc niște situații de lucrări, niște recepții, niște procese verbale, niște facturi și se fac niște plăți.

Dacă nu se realizează obiectivele nu se fac plățile. Dacă nu se fac plățile nu se continuă lucrările și tot așa.

Nu trebuie să stea Cuc în capătul tarlalei să-l pândească pe Umbrărescu.

Au mai stat unii și i-au păzit pe turci (conform propriilor declarații făceau „ședințe de progres”, de care erau foarte mulțumiți la acea dată). Iar când li s-a făcut turcilor de ducă s-au dus cu tot cu garanție, fier beton și progresele din ședințe.

În ideea că din greșeală vreun prost intră pe acest blog fac precizarea că titlul materialului este o ironie, nu un îndemn.