conf pres pod trebesPoate n-aș fi scris despre redeschiderea circulației pe Calea Moinești spre Mărgineni, dacă n-aș fi trecut, duminică, pe acolo, adică exact cu 24 de ore înainte de ”oficială”, și în acestă dimineață pe pasarela Letea.

Pentru colegii mei care au scris că fix luni s-a redeschis circulația, aflați că luni doar s-a organizat o conferință de presă obligatorie, conform contractului de finanțare.

Sigur că finalizarea lucrărilor merita punctată jurnalistic, însă pe Calea Moinești s-a circulat o țârucă mai devreme.

Cu această ocazie Viorel Rusu a punctat al treilea pod finalizat de firmele sale, cel de peste Trebeș. Lucrarea, în ansamblu, arată bine, e ușor spectaculoasă și s-a și încadrat în timp.

 

Autoritățile locale au avut decența să nu facă mare carnaval, deși ar fi avut motiv întemeiat. Au făcut doar o plimbare semioficială.

Însă ”factorul declanșator” al acestui material a fost ”călătoria” mea din acestă dimineață, ușor forțată, peste pasarela Letea. M-am enervat instant.

Decât să-l consolideze așa, mai bine-l reconstruia. Nu-mi explic de ce a ieșit un pod șerpuit și în valuri. Poate l-o fi proiectat însuși marele Gaudi.

Mâine-poimâine vin japonezii și țăranii români să-și facă poze cu podul din Bacău, de zici că-i la Barcelona.

Pozele sunt de pe contul de facebook al viceprimarului Tescaru.