HPentru prima oră în istoria sa, în PSD Bacău se duce o luptă reală. Urâtă, nasoală, golănească, îi puteţi spune cum vreţi, dar absolut reală. Până acum au fost un fel de concursuri: care-i mai prieten cu Haşul prinde funcţia mai mare, sau locul pe liste sau în colegiu, sau etc.  Se împărţeau teritorii, instituţii, primării. Totul era clar delimitat. Era un fel de Pax Romana.

Toată lumea se ferea să-l supere pe maestrul combinaţiilor naţionale şi internaţionale. Au auzit sau au văzut ce-au păţit în decursul istoriei cei care au îndrăznit să mişte-n front (Constantin Apostol, Neculai Lupu, Dumitru Sechelariu, Corneliu Iacobov etc) Bineînţeles că-s doar legende, însă poporul pesedist se hrăneşte cu asemenea legende de 23 de ani.

Acum după abolirea dictaturii hrebenciuciene  au pus mâna pe pari şi au ieşit la drumul mare. Sunt ca nişte sălbateci, neinstruiţi după regulile cavalereşti.

Violenţa confruntărilor este fără precedent în politica băcăuană. Poate doar atacurile lui Dumitru Sechelariu şi Corneliu Iacobov (ca şef de campanie) la adresa contracandidaţilor din 2004 să se mai fi ridicat la nivelul violenţei de acum. Dar atunci se luptau cu inamici din exterior. Au încălcat până şi regula de aur a mafiei politice: omerta. Toţi răcnesc pe toate drumurile despre adversari. Dacă mai ţinea vreo lună se lăsa şi cu arestări.

Aşa, după 29 martie se va pune batista pe ţambal. Vor urma împăcările. Fiecare tabără are acţiuni în tabăra cealaltă. Sunt aşa de încumătriţi, de încuscriţi, de încuriţi, că previziunea mea se poate îndeplini şi înaintea alegerilor. N-ar fi nicio mirare.

Aşa văd şi cei doi prinţişori cum e cu lupta politică reală, că până acum au stat în dosul altora.

Cred că după câte perverse a încasat de la Vlase, Benea a început să-i placă pe Berca şi Scripăţ (atacurile ăstora par acum simple bătăi prieteneşti pe umăr). Cred că acum le scrie scrisori în care-şi cere iertare că i-a bătut aşa de tare la alegeri.

Iar Vlase, când a văzut cum îi fug oamenii şi organizaţiile către zone mai bine bugetate, a realizat ce a fost în sufletele lui Mihăilă (anul trecut) sau Cojocaru (acum 5 ani).

Cred că după ultimele două fraze am reuşit să mă fac iubit de amândoi. Sunt talentat la asta. Abia aştept să văd bătălia finală. Va fi mai crunt ca la PDL.