???????????????????????????????Este știut că primarul Bacăului nu s-a simțit niciodată extrem de confortabil în prezența ziariștilor, că a susținut conferințele de presă doar dacă era absolut necesar și foarte bine țintit.

Apariția lui după cele 7 luni de arest a fost calculată. A fost ca o reinstalare în funcția de primar.

A trebuit să arate, în primul rând, că e viu, că nu-i dărâmat.

N-a plâns, nu s-a plâns, nu s-a enervat, n-a ridicat tonul. Nu s-a victimizat. A părut extrem de stăpân pe situație.

Deși i-a mângâiat pe creștet pe viceprimari, mulțumindu-le pentru prestația din perioada în care a lipsit, a ținut totuși să precizeze că ”s-au pierdut 7 luni”. Adică Primăria, Bacăul, până la urmă, noi toți am pierdut cele 7 luni.

Nu ne-a zis exact și ce se putea face în această perioadă și nu s-a făcut.

Totuși, întoarcerea lui Romeo Stavarache mi s-a părut negociată.

A precizat că vrea să-și ducă mandatul până la capăt. N-a acuzat, nici n-a lăudat pe nimeni.

Puțin cam ciudat, pentru că, în perioada în care a lipsit, lucrurile s-au mișcat, s-au repoziționat și el știe foarte bine asta.

Cred că negocierea de revenire a fost un mix administrativo-politic, în care s-au discutat atât poziții în administrația locală și județeană, cât și în PNL.

Luați în calcul și că ar fi avut varianta războiului total în Primărie și Consiliul Local, dar și cu PNL. Din două-trei declarații publice provoca ”război civil”. Este foarte adevărat că n-ar fi folosit nimănui.

la câteva zile bune după prima conferință de presă susținută de Romeo Stavarache reușesc și eu să scriu câteva rânduri despre eveniment, pentru că este un eveniment.

M-am documentat din înregistrarea postată de Ziarul de Bacău, pentru că, din cauze independente de mine, n-am reușit să ajung la conferință. Poza-i tot de acolo.