cameraZilele trecute m-a binedispus o reclamă de prin 1985, despre stofele de la fabrica din Buhuși.

Este foarte clar că-i o reclamă la produse. Proastă, dar sigur nu-i film de prezentare.

Nu există niciun cadru de localizare al intreprinderii. Dacă n-aș fi recunoscut o vecină de-a soacră-mii, aș fi putut zice că-i filmat la ”Proletarul”.

Jumătate din imagini sunt din hotelul Moldova, cu un soi de artiști-manechine, care fac un fel de prezentare de produse.

Regia, însă, parcă-i pentru filmele porno. După cadrele din holul hotelului, în care domnișoarele sugeau cico din paie, tolănite pe fotolii din piele, zici că începe un film erotic, cel puțin.

Și scena din camera de hotel, când le dezbracă pe domnișoare de paltoane, face toți banii. Era să pun mâna la ochi, evident de rușine. 🙂

E super mișto și cum servesc masa îmbrăcați cu paltoane din cel mai fin postav de Buhuși 🙂 . Clar, era un frig de te pișai pe tine.

Oricum, niciunul din masculi nu trage scaunul vreunei domnișoare. Și, în farfurie, clasica friptură cu garnitură de cartofi pai. La ce-o folosi cadrul ăsta, habar n-am. Parcă făceau un film documentar.

În rest, filmul e pentru nostalgicii comunismului. Că performanță capitalistă cu ”sculele” alea prezentate în imagini nu se putea face, cred că-i clar pentru toată lumea. Râd și nord-coreenii când le văd.

Însă, pentru unii reprezintă maximum, e tinerețea lor. Au uitat cozile, lipsurile, frigul, interdicțiile. Cel mai bine era ”atunci”.