Nicu Zaharia nu mai are loc să se manifeste în PSD şi, prin extensie, în USL. Pe scurt, i-au rămas mici atât partidul cât şi uniunea.

După ce a trimis felicitări cu flori de cireş în păr la toate băcăuancele, Zaharia a sărit la gâtul primarului, aproape gratuit, adică fără prea mare efect politic. A plecat de la un subiect minor şi a întocmit o declaraţie care nu cadrează deloc cu regulile USL. Adică l-a pocnit pe Stavarache. În text îi mai tăvăleşte pe Sechelariu, pedelişti şi pe Emil Boc.

Singurul efect politic ar putea fi o excludere a sa din PSD, cu tot cu victimizarea de rigoare şi aura de luptător împotriva regimului Stavarache. Probabil asta îşi doreşte. Sunt cunoscute ambiţiile sale de a candida la fotoliul de primar. Practic sunt reactivate exacerbat după vreun an, în care a fost „băiat cuminte”. Nu înţeleg unde s-ar putea duce. PSD, PNL, PC, PDL sunt excluse din start, cu Legionaru nu se are de bine, iar poziţia de candidat e ocupată, PNŢCD a anunţat că are candidat, Marcu de la partidul lui Diaconescu vrea şi el. Mai rămân Verzii. E posibil să mă şi înşel.

În actualul context politic local, este cel puţin ciudată mişcarea lui Zaharia. Oricât de notorie ar fi poziţia sa anti Stavarache, nu pot să nu remarc ajutorul aproape direct pe care îl dă actualei administraţii. Cu cât este mai fragmentată opoziţia locală, cu atât mai mult cresc şansele primarului în funcţie.

Trebuie să amintesc şi faptul că Nicu Zaharia nu e chiar singurel prin PSD. El este reprezentantul unei grupări dizidente din organizaţia municipală. Dizidenţa acestei grupări s-a manifestat în decursul timpului la adresa preşedintelui CJ, Dragoş Benea dar şi a actualului preşedinte Virgil Mândru.