PSD Bacău va ataca parlamentarele de la începutul iernii cu o garnitură de candidați destul de diferită față de 2008. În cele 7 colegii, care le revin conform protocolului USL, Hrebenciuc trimite 4 candidați noi.  Surse credibile de la vârful partidului susțin că s-au liniștit apele. Nu e totul bătut în cuie, dar se cam știe. Astfel, din vechea gardă vor mai candida doar deputații Viorel Hrebenciuc, Gabriel Vlase și Iulian Iancu.

Pe Colegiul 2 pare hotărât Cosmin Necula, deși aici ar mai fi o variantă, însă cu mici șanse: Minodora Cliveti.

Dan Tătaru va candida pentru Camera Deputaților de pe Colegiul 4. El îi ia locul lui Gheorghe Antochi, lăsat la vatră la cerere.

Lucian Șova va fi transportat în Senat de Viorel Hrebenciuc și Gabriel Vlase. Șova candidează în colegiul lui Cătălin Mardare. Sursele mele spun că acestuia din urmă i s-a promis o carieră în diplomație. L-ar prinde bine, oricum el nu era croit pe calapodul parlamentarilor certăreți.

Un caz mai special este al directorului de la Protecția Copilului. Proaspăt cetățean și consilier local de Buhuși, Sorin Brașoveanu îi va lua locul informatoarei Mitrea. Alegerea ar putea impulsiona afacerilie cu chetroaie din zonă. Și alea cu betoane ar sări de la stadiul de „cumpăr ciment, 100-200 kile, cu banu jos, la negru.” Ar fi bine pentru toată lumea. Astea sunt presupuneri răutăcioase. Întrebarea e alta. Cui rămâne DGPC? Sunt curios cu cine se va negocia prețul la cartofi.

O hotărâre definitivă va fi luată abia la jumătatea lunii octombrie. Până atunci speculații vor mai fi, din simplul motiv că încă se duc lupte în interiorul organizației pentru cel puțin două colegii.