Lauda de sine nu miroase a bine. Ni se dau niște bani pentru care cică ar trebui să zicem bogdaproste pesedeului că ne-a miluit.

Eu aș fi zis, dacă madam Shhaideh ne-ar fi dat doar nouă, dar a dat la toată lumea. Și nici n-a dat de la ea, a dat tot de la noi.

Eu mă bucur pentru cei care sunt fericiți acum, măcar aparent. Însă, Bacăul e penultimul din Moldova la alocări PNDL, iar Moldova e penultima regiune la același capitol. Adică aproape cei mai proști din curtea școlii.

Și să vă zic un secret: nu madam de la Dezvoltare-i de vină. Ea a aprobat, săraca, aproape tot ce i s-a trimis.

Dacă primarul de la Buhuși vrea reabilitare grădinițe, când votanții lui sunt de mult în Club 50+, iar orașul ăla are mai puțin asfalt decât Blăgeștiul (care, apropo, a mai câștigat vreo 3,2 miliarde tot pentru modernizare drum de interes local), aproape sigur nu-i de vină Sevil Shaideh. Problema-i sub bască.

Aproape la fel e la Tîrgu Ocna. Dealtfel, astea sunt și singurele orașe care n-au niciun proiect care să conțină cuvintele stradă, drum, pod, parcare.

Eu cred că se fură mai ușor la lucrările mici, cu firmulițe de apartament, două roabe și-un cancioc, decât la cele mari, unde vin constructori serioși. Și mai dă-l dracului de oraș, nouă să ne meargă bine.

Pe aceeași teorie s-a mers peste tot, că s-o fi inventat bordura tencuită la Buhuși, dar mistrii sunt peste tot.

Bine că s-a dat și nu s-a luat, însă nu prea-i loc de artificii și șampanii desfăcute. Nici măcar nu prea se știe când se pot începe lucrările sau măcar licitațiile.