La aproape două luni de la inaugurarea politică, Compartimentul de Radioterapie a Spitalului Județean de Urgență Bacău a avut și primul pacient (pentru stabilirea planului de tratament cu acceleratorul de particule).

În comunicatul primit de la SUJ Bacău ni se explică de ce au mai durat câteva luni, de la momentul preluării investiției de la constructor:

„a urmat o perioadă în care s-au obținut autorizațiile de funcționare, a fost instruit personalul laboratorului și au fost pregătiți pacienții pentru efectuarea acestui tip de tratament. 

Până în prezent au fost programați și consultați 11 pacienți, iar medicii, fizicienii și tehnicienii unității au început astăzi prima sesiune de tratament pentru o pacientă din Bacău care are o tumora cerebrală.”

Comunicatul nu zice ce rol a avut inaugurarea la care a fost prezent jupânul Dragnea, că a căzut undeva la mijloc între preluarea de a constructor și primul pacient radiat.

Și mai am o îngrijorare: nu știu când se dă cu busuiocul, că nu-i creștinește să funcționeze fără binecuvântare. Nu-i trainic. Poate se arde vreun aparat sau poate plecă vreun doctor în Anglia. Doamne ferește!

Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Compania Națională de Investiții.

Investiția în acest obiectiv, de sase milioane de euro, a avut drept scop modernizarea, amenajarea și dotarea cu aparatură de ultimă generație pentru tratamentul bolnavilor de cancer.