Aţi observat că decembrie e cea mai aglomerată din cele 12 luni? Neaoşe, importate, sau inventate, sărbătorile cu obiceiurile lor cu tot ne-au invadat: ziua naţională, Moş Crăciun, Moş Nicolae, vinerea neagră, votarea bugetului, Ignatul, moţiunea de cenzură,  22 decembrie, Anul Nou, parade militare, depuneri de coronae, capra, ursul, colindele, urătorii, Revelionul în stradă, artificiile, pocnitorile etc.

Adversarii politici ai lui Stavarache au inventat un obicei local: “urechea”. Am primit şi eu “urechea”, adică chiar vreo 3-4.

Bună manevra. Nu tu poză cu primarul, nu tu pomelnic de acuze, pe care nu le citeşte nimeni. Adică nu seamană cu niciun vehicul electoral folosit până acum pentru discreditarea lui Stavarache. Ca formă, pentru că mesajul l-am mai auzit (apropo de ureche).

Înăuntru un top al investiţiilor inutile făcute de Stavarache din banii băcăuanilor (parţial): sala polivalentă, grupul de cogenerare de la CET, Teatrul de Vara, Centrul de Afaceri.  La fiecare apare şi o scurtă argumentaţie. Dar cel mai solid şi mai comun argument ar fi fost o întrebare: “Există?” Probabil ăsta este şi considerentul pentru care nu apar în top alte investiţii de genul “spital municipal” sau “trotuare din granit”. Le-a văzut lumea şi se ştie că există cu adevărat.

Multora dintre băcăuani dacă le spui că investiţiile astea nu există cu adevărat i-ai băgat în ceaţă. Păi, sala polivalentă chiar nu există decât pe hârtiile lui Stavarache, grupul de cogenerare e ceva abstract atât timp cât nimeni n-a simţit vreun beneficiu, iar CET-ul e tot varză. La teatrul de vară uşile sunt aşa de mult închise încât te întrebi serios dacă e ceva înăuntru sau tot bălăriile clasice ascunse de un acoperiş frumos. Iar centrul de afaceri poate reprezenta ceva pentru cel mult 200 de băcăuani.

Aşa că “urechea”s-ar putea să fie cea mai intelligentă manevră din ultima perioadă.

Sunt curios care ar putea fi continuarea topului. Adică dacă băieţii mai au muniţie.

Da’ mor de curiozitate cine e capul dintre urechi.