La  primăria din Buhuşi s-a produs pe final de an un control de la Curtea de Conturi. Surse din interiorul instituţiei care au verificat activitatea lui Turcea & co de cheltuire a banului public spun că e cam nasol, dacă nu cumva nasol rău.

Coincidenţă sau nu, acum vreo două săptămâni primăria în cauză a fost închisă circa două zile. Motivul: deratizarea. Deci, nimeni nu putea să intre în instituţie pentru că era un mare pericol de intoxicare. Se zice că nişte pezevenghi de şobolani, sau şoareci, s-au dedulcit la documentele semnate de primar. Că rozătoarele au ajuns înaintea auditorilor la hârtiile cu pricina.

Facem un concurs? Au halit rozătoarele taman documentele care ar fi trebuit la controlul Curţii, sau doar nişte hârtiuţe inutile?

Mă voi convinge ce au mâncat şobolanii când va apărea raportul Curţii de Conturi, că ăia de la deratizare au refuzat să le facă autopsie dăunătorilor. Sau poate mai devreme.

Titlul materialului e o parafrazare nereuşită a titulaturii trupei de rock alternativ „Omul cu şobolani”, nicidecum a operei omonime a lui Sigmund Freud.