Săptămâna trecută, imediat după ce au asistat la dărâmarea vechiului turn de control, autoritățile băcăuane au semnat contractual de modernizare a principalei căi de acces dinspre oraș spre aeroport, adică strada Aeroportului.

Nu m-am grăbit să scriu despre eveniment, din cauză că nici autoritățile nu s-au grăbit deloc cu realizarea proiectului. Știrea-i oarecum atemporală.

După ce a lălăit-o Primăria vreo doi ani, străduța a fost trecută la Consiliul Județean. Ăștia au scos-o la licitație, s-a desemnat și câștigătorul, SC CONEXTRUST SA (asta e de bine). Acum s-a semnat și contractul. Doar că aici se oprește jucăria.

Cineva important din Primărie a întârziat ceva legat de niște rețele, nu știu exact ce, nici nu-i treaba mea. Însă, e ca-n filmele cu proști.

Să ai totul, bani, constructor, timp bun, și să nu poți da ordinul de începerea lucrărilor din cauza ta mi se pare un soi neputință endemică.

Practic s-a amânat totul aproape un an de zile.

Grav este că vinovații deși au nume nu vor răspunde. Cam ca la CRAB. Acolo s-a vorbit de Rădulescu, primarul Necula chiar i s-a cerut demisia. Aici s-a vorbit de Mateuță și/sau Chindruș. Numele au fost aruncate de însuși Benea. Însă, ciuciu și cu ăștia.

Eu nu sunt convins că e vorba doar de Rădulescu sau Mateuță sau Chindruș. Că dacă era vorba doar despre ei zburau demult. E un pic mai încurcată, cel mai probabil voit.