Cornel Pricope nu mai este directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală. Şi nu de azi de ieri, ci vreo jumate de an. El este acum şeful de la Centrul de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov”. Că este la Centrul de afaceri ştiam. De fapt, ştia toată lumea. Noutatea este că a cedat postul de la ADL. Cu mare discreţie, aproape în secret. Niciun anunţ oficial, nicio conferinţă de presă de prezentare a noului director, nicio „descărcare de gestiune”, nimic de acest gen. Am zis „aproape”, pentru că pe site-ul ADL apare ca director un anume Liviu Scarlat. Sursele mele din primărie spun că nu e foarte cunoscut. E un tânăr, cu ochelari şi cam atât.

Cam ciudată manevra cu Pricope. I-aş zice mazilire, dar mi-e teamă că greşesc. Omul e director la Centrul de afaceri, o funcţie destul de vânată într-o anumită perioadă. I-aş zice promovare. Iar mi-e teamă că greşesc. L-aş fi întrebat personal ce s-a întâmplat, dar la numărul de telefon pe care-l am nu răspunde. E posibil să-l fi schimbat.

De ce atâta discreţie, ca să nu zic secretomanie? Totuşi, Pricope este un personaj public destul de important, dacă este să mai luăm în calcul şi funcţia de preşedinte al municipalei PNL. Nici de asta nu mai sunt sigur că o mai are. La câte activităţi a bifat nu ştiu nici dacă mai există organizaţia.

O altă ciudăţenie văzută pe site-ul ADL este adresa, Ioniţă Sandu Sturdza nr. 1. Eu ştiam că au birourile undeva prin Primărie, adică pe Mărăşeşti. Încep să cred că Agenţia de Dezvoltare Locală Bacău e un soi de organizaţie ocultă. Schimbă directori şi sedii în cel mai discret mod.