gala1Salut implicarea unor firme de top din Bacău într-o acțiune de acest gen. Numele lor le puteți citi în comunicat.

E un pas înainte, i-aș zice chiar ”marea evoluție”.

Oricum, firmele cu potențial sunt așa de implicate în viața municipiului și județului, de parcă le pute. S-au detașat de ”mizeria locală”. Ei sunt ”dă Capitală”, ”dă Top”.

Aș da vreo două exemple de ”foști”, care aveau exact aceeași atitudine, dar veți zice că le vreau răul. Iar, eu doar le aprind doar becul.

N-am înțeles de ce ”Gală a Învățământului Băcăuan” se scrie așa, cu ”Δ și ”B”. Dar nu-i treaba mea.

Comunicatul l-am cenzurat din simplul motiv că eu cred că politicul aflat în campanie electorală n-are ce căuta în bunul mers al învățământului.

Sigur că decizia politică este absolut esențială în acest caz, însă lucrurile bine făcute nu așteaptă laude frontale. Ele vor veni oricum, din simplul motiv că băcăuanii nu-s proști și se prind până la urmă. Iar banii de premii nu le-au scos organizatorii tocmai din propriile buzunare.

Comunicat de presă

„Gala Învăţământului Băcăuan”, va avea loc vineri, 07 noiembrie 2014, ora 15.00, la Teatrul de Vară ”Radu Beligan”. Circa 500 de elevi, studenţi, profesori, consilieri educativi și directori vor fi premiaţi pentru rezultatele excepționale obţinute în anul şcolar 2013-2014.

Față de anii anteriori, municipalitatea a fost împiedicată de o Ordonanță a Guvernului Ponta de a mai putea acorda premii profesorilor cu rezultate deosebite. Totuși, Executivul local a găsit soluții pentru premierea profesorilor, din sponsorizări oferite de numeroase societăți comerciale.

Au răspuns apelului municipalității companiile Aerostar, A.E. Electronics, Agricola Internațional, Dedeman, Electric Plus, Elmet, Metalbac&Farbe, Pambac, S.C.C., Simba  și Asociația ”Betania”.

Fondul total de premiere la ediția din acest an a Galei este de 237.500 lei, din care 113.305 lei reprezintă sumele obținute din sponsorizări, destinate profesorilor.

(…)

Premiile la ediția din acest an se vor acorda următorilor:

  • Elevilor şi profesorilor îndrumători care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale;
  • Elevilor absolvenţi ai clasei a VIII-a care au terminat anul şcolar 2013-2014 cu media generală 10 (zece);
  • Elevilor absolvenţi ai clasei a XII-a care au obţinut media generală 10 (zece) la bacalaureat, în sesiunea iulie 2014;
  • Celor mai buni elevi în anul şcolar 2013-2014 din fiecare liceu/colegiu din municipiul Bacău;
  • Directorilor şcoli gimnaziale, licee, colegii din municipiul Bacău, care s-au evidenţiat în managementul educaţional şi dezvoltare instituţională în anul școlar 2013-2014;
  • Cadrele didactice din învăţământul preşcolar, profesorilor de şcoli gimnaziale, licee şi colegii din municipiul Bacău, care au obţinut cele mai bune rezultate în promovarea proiectelor şi parteneriatelor educaţionale în folosul comunităţii băcăuane în anul şcolar 2013-2014;
  • Celor mai buni studenţi în anul universitar 2013-2014 de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău şi Universitatea „George Bacovia” din Bacău.