m2De o lună și două săptămâni locuitorii de pe Mioriței înghit praful de bitum rezultat din decopertarea străzii.

De o lună și două săptămâni s-au dus dracului bucșele și cauciucurile mașinilor, din cauza suprafeței striate, din cauza muchiilor canalelor, rămase sculate în mijlocul arterei, și a intrărilor pe alte străzi.

De o lună și două săptămâni le-au sărit și plombele din gură șoferilor nevoiți să încalece zilnic strada cu cratere longitudinale și capcane transversale.

De o lună și două săptămâni a înflorit comerțul cu detergenți pentru spălarea geamurilor, iar spălătoriile auto au intrat într-o nouă eră de profit.

Oricâtă bunăvoință și echilibru aș avea în abordarea subiectului, nu pot să mă abțin să nu întreb: care-i boul care a semnat graficul de lucrări? Și care-i idiotul care a dispus decopertarea fără niciun motiv?

Pentru că s-a decopertat de o lună și două săptămâni fără niciun motiv.  Nu s-a mai executat nicio lucrare. Niciuna care să se încurce de asfaltul rămas. Am zis, tot aici, că baba trebuie să sufere ca să fie frumoasă. Însă, am impresia că lucarea se face e la mișto.

Un posibil răspuns ar fi că ”lucrarea este termen până în decembrie”. Da, toată lucrarea, însă există un grafic de lucrări aprobat.

Dacă așa arată el, cu decopertarea în martie și asfaltare în septrembrie, ăla care l-a acceptat e un cretin, un zero absolut în materie de lucrări de acest gen sau un rău-intenționat, care face mișto de băcăuani.

Dacă nu arată așa, aștept sancțiuni din partea beneficiarului, adică de la Primăria Bacău.

Aș reclama situația la Protecția Consumatorului, însă nu vreau să-l pun într-o situație absolut ingrată pe comisarul șef de aici, care ar trebui să aplice vreo amendă doamnei Angela. Ultima afirmație e pentru cunoscători într-ale pesedeului.