I-a trecut puseul de maturitate politică. A redevenit imatur. În seara asta, la România TV, a comis o nouă gafă, dintr-o autosuficienţă caracteristică şi cronică. Din câteva cuvinte a trimis la culcare poporul pesedist, probabil şi pe cel penelist (dacă liberalii se uită în gura lui ca într-a lui Antonescu). „90% dintre primarii în funcţie vor rămâne pe funcţii în urma alegerilor locale. Noi (USL) avem mai mulţi primari decât PDL”. Citatul e aproximativ. O asemenea declaraţie este menită să-i demoralizeze pe toţi activiştii PSD, înfierbântaţi deja de apropierea scrutinului din 10 iunie.

Cu alte cuvinte, Victoraş le-a zis să nu se mai agite, să mai cheltuie bani, să se mai bată în declaraţii, că ies tot ăia care sunt deja în funcţii. Mobilizatoare vorbe a grăit liderul. Şi a continuat: „după alegeri vor mai veni la noi” (citatul e tot aproximativ). Serios?

„Mingea mea e de artex, iar, dacă vreau, o pot da şi în sârma ghimpată că nu se sparge. Iar colecţia mea de surprize de la gumă Turbo e completă, am chiar dubluri, pot să fac şi schimb.” Cam aşa s-a lăudat Victoraş în curtea şcolii. Şi a venit un băiat mai mare, Traian, care i-a dat două peste ceafă, l-a lăsat fără artex şi fără colecţia de surprize. Cam nasoală povestea. Să n-o spuneţi la copii.

PS: Victoraş a mai comis o gafă, înainte de asta cu primarii. Eu o redau în varianta „pe scurt”:

Traian Băsescu: I-am propus lui Ponta funcţia de premier.

Victor Ponta: Băsescu minte.

Traian Băsescu: Iete stenograma (care dovedeşte asta).

Din punctul meu de vedere restul e poveste, încercări (justificate parţial) de a mai şterge câte ceva din penibilul de care s-a umplut Victoraş. Un copilaş care se bâlbâie în faţa băieţilor mai mari, care l-au prins cu adidaşii luaţi invers.