victor-ponta-copyPonta a devenit peste noapte „salvarorul micului”. Naţia-i va fi recunoscătoare. Pe veci. Nu ştiu dacă ăia de la UE sunt neînţelepţi sau reprezentanţii noştri sunt tâmpiţi. Înclin spre a doua variantă. Un scandal absolut idiot cu micul nostru în prim-planul preocupărilor ue-ştilor. Vreo trei zile din săptămâna mare au stat mititeii sfârâind pe toate ecranele, iar intelighenţia românească a combătut pe la toate tocşoaile, de mi se făcea instant gura pungă când deschideam televizorul. Şi a venit salvatorul Ponta. I-a asigurat pe toţi românii că vor mânca mici neam de neamul lor de la Şoimăreşti încoace şi încolo, iar duşmanii nu vor mai îndrăzni niciodată să atenteze la tezaurul nostru culinar.

Cotropitorilor capitalişti nu le-a ieşit cu tăiatul porcului, nu le-a ieşit nici acum. Probabil urmează ceva cu mămăliga. Dar vom vedea. Ce n-am văzut: un vinovat sau doi, un incompetent sau doi. Cineva de la noi a fost de acord iniţial cu idioţenia. Eu cred că a fost Traian Băsescu. Nu el este de vină pentru toate? Nu ştiu cum de nu şi-au dat seama anteniştii sau Felix însuşi. Ăsta ar fi fost un motiv bun de suspendare, acceptabil şi pentru Curtea Constituţională. Că seamănă a vânzare de ţară sau a trădare.

Să revenim la cealaltă jumătate de subiect, micul Titulescu. Cât o mai suporta Ponta, de la cei aproape doi metri ai săi şi de la înălţimea funcţiilor sale, să-i mai fie asociat adjectivul „mic” sau alte comparaţii în acelaşi ton? Năstase i-a zis micul Titulescu, Iliescu l-a făcut cârlan (micul berbec), Băsescu l-a caracterizat drept „imatur” etc. Acum şi-a asociat singur numele cu „micul”.

poza e de pe blogdecainerau. 🙂 (şi nu-i al meu)