La mişto, asta este expresia care rezumă şi defineşte cel mai bine conferinţa de presă de aseară de la PSD. Dacă personajele politice din capul mesei nu recomandau sub nicio formă aşa ceva, totuşi asta a ieşit. Au lipsit seminţele, berea şi barmanul. Că în rest a fost ca la crâşma lui Ionuţ (la ăsta nu se sparg seminţe dar se face mult mişto). Răspunsuri monosilabice, în doi peri, amnezii de genul „mă scuzaţi am uitat cum vă cheamă”, referiri străvezii la patronatul unor ziarişti – „Să-l salutaţi pe domnul Stavarache din partea mea”. Ironii mai mult sau mai puţin reuşite la adresa primarilor care au plecat din PSD.

Multă aroganţă. Nimic concret.

A mai încercat Benea o dată sau de două ori să intervină cu probleme concrete. Prea puţin pentru a da o notă de seriozitate întâlnirii.

Deşi anunţat alături de Hrebenciuc, Ponta şi Benea, Virgil Mândru, şeful municipalei PSD, a fost pe post de „zâmbeşte frumos că te trag ăştia în poză”, nici un suneţel.

N-am scris aseară niciun rând, din teamă de a nu scrie sub imperiul primei impresii. Am zis că un somn bun va mai estompa ceva din aceasta. Textul de mai sus e rezultatul.

P.S. Este foarte posibil ca noi jurnaliştii să merităm, într-o oarecare măsură, sarcasmul şi miştourile unor lideri atât de importanţi pentru ţară. Dar suntem comunicatori la nivel local. Singurii. Şi dacă mă uit la ratingurile televiziunilor prietene USL s-ar putea să-mi crească grade şi nu e bine.