control_pompieri-415x260Polițiști, jandarmi și inspectorii ISU Bacău au luat la control peste 100 de locații destinate publicului în întreg județul (adică discotecile, cluburile, restaurantele, sălile de nunți, barurile etc.) Potopul de controale din weekendul trecut a fost declanșat la cererea prefectului Dorian Pocovnicu, în urma nenorocirii din Club Colectiv.

30% din stabilimente au fost sancționate. 30% din cele găsite deschise, pentru că alte 100 de locații au fost găsite de pompieri cu lacătul pe ușă.

Rezultatul l-a nemulțumit pe reprezentantul Guvernului în teritoriu.

„Se va merge până la închiderea unor localuri publice. Am remarcat însă că jumătate din locațiile vizate erau închise. Nu cred că au ținut închis din respect pentru victime sau pentru că era doliu național.

„Șmecherilor” ăstora le declar război deschis. Aceste acțiuni vor continua în regim accelerat, pentru că, mai mult decât orice pe lume, importantă este viața”, a declarant prefectul Pocovnicu.

El a cerut primarilor să-i trimită listele cu locațiile de acest gen care funcționează în fiecare localitate. Asta pentru o mai bună informare a echipelor de control. Probabil 🙂