Underground-ul politicii băcăuane e plin de înţelegeri oculte transpartinice, dar şi de conflicte mocnite, însă de-a dreptul explozive. E greu de scris despre ele. Uneori mai ies la suprafaţă sub forma unor scandaluri publice. Oamenii care trag sforile sunt extreme de puternici şi, de foarte multe ori, cu totul alţii decât cei pe care-I bănuim noi. Am vrut să fac un început pe tema din titlu şi cred că m-am adâncit cam tare. Eu vroiam să scriu mai de la suprafaţă. Din zona gri a politicii băcăuane.

De exemplu, Angela Bogea, fosta preşedintă de la PRM e acum omul cu organizarea la PPDD. Şi pentru că are mult de treabă ea şi-a luat concediu de la serviciu, adică de la Consiliul Judeţean.

Un alt exemplu este Cristi Bunea, fostul consilier judeţean PSD, este membru de bază în staful lui Cristi Manolache la PER, după ce a trecut puţin şi pe la UNPR, unde a avut şi funcţia de vicepreşedinte.

Statutul celor doi nu este nici ilegal şi nici măcar imoral, ci doar puţi ascuns. Nimeni nu-i prezintă, toţi mergi pe burtă, camuflat, pe principiul “dacă iese, iese Dacă nu, nici usturoi n-am mâncat nici gura nu ne miroase. Ne vedem de treabă în continuare.”

Exemple mai sunt. Cum le aflu, cum le dau. Sau, poate, mi le daţi dumneavoastră, cititorii.