18 de comune băcăuane au fost surprinse de ninsorile din acest an cu zero lei la bugetul de drumurilor comunale. Le dă Guvernul ceva bani pe situaţii de urgenţă prin HG 85/2012. Alte 13 comune care au primit de la Consiliul Judeţean între 40 şi 60 de mii de lei riscă să rămână fără buget pentru drumurile comunale tot anul dacă plătesc deszăpezirea. Primesc şi ele câte 30 de mii de la Guvern. Încă 6 comune, care aveau de la CJ bugete pentru drumuri de sub 100 de mii de lei sunt pe lista HG 85. Adică li s-a dat şi lor. Mai sunt 7 comune care aveau fix câte 100 de mii daţi de la CJ. În total 44 de unităţi administrativ-teritoriale băcăuane au primit fiecare câte 30 de mii de lei.

Benea acuză că Berca şi Scripăţ alocă bani discreţionar comunelor PDL şi UNPR. Aşa o fi, zic şi eu ca domnia sa. Dar asta înseamnă că şi el a lăsat fără bani comunele în cauză tot discreţionar, pe criterii politice. În schimb vreo 20 de comunele USL au primit  sume cuprinse între 120 şi 200 de mii pentru drumuri.

Listele de la bugetul împărţit de consilierii USL le-am publicat aici cu puţin timp în urmă. Asta pentru acurateţea informaţiei. Banii pentru drumuri sunt trecuţi pe ultima coloană (6).

Lista cu banii daţi de Berca şi Scripăţ este aici: completare comunicat de presa CJ Bacau. Puteţi compara, încrucişa, scădea, oricum vor rezulta aceleaşi cifre.

Deci au primit câte 30 de mii toate comunele lăsate fără niciun leu la drumuri şi toate comunele care au primit sub 100 de mii de la Judeţ. Dacă pe listă n-ar fi fost acestea i-aş fi dat dreptate lui Benea. Aşa nu am cum. Fiecare comună care n-a primit bani prin HG 85 dacă-şi diminuiază bugetele de la drumuri cu câte 30 de mii de lei tot nu ar ajunge la sărăcia bugetară de la cele aflate pe lista lui Berca şi Scripăţ.

O menţiune specială pentru conducerea municipiului Bacău. Are aprobat cel mai mare buget din istoria sa, dublu faţă de anul trecut. A ras şi vreo 35 de miliarde de la Consiliul Judeţean. În condiţiile astea reprezentanţii Primăriei se milogesc la Berca şi Scripăţ? Sau, mă rog, îi acuză că au uitat că municipiul face parte din judeţ. Puţin cam josnică manevra asta politicianistă. Şi trădează şi o cruntă inconsecvenţă.