Podul dintre Lespezi și Gârleni, de pe DN 15, se află, oficial, în pericolul de a fi făcut. Mai bine spus chiar se va reabilita.

De ani buni, pe el se circulă cu limitare de tonaj. Așa-zisele restricții nu au fost niciodată respectate, decât, poate, câteva săptămâni la începutul instituirii lor. Trec tirurile continuu, zi și noapte, încărcate sau goale, cu 30 sau 100 de km/h. În schimb, de ani buni, se circulă pe un singur fir. Și nu s-a bătut nimeni. Și nici nu s-a dărâmat. În schimb a devenit celebru, după ce pesediștii l-au vopsit în portocaliu (fotografia este de la Kristofer).

CNADR a găsit, în cele din urmă (adică după schimbarea Puterii), bani să refacă podul ( au fost discuții chiar să fie trecut în proprietatea Consiliului Județean Bacău pentru a putea fi găsită o altă sursă de finanțare).

S-a licitat și s-a adjudecat. Lucrările vor începe în această primăvară, adică imediat ce timpul o va permite. Am aflat, pe surse, că firma câștigătoare este una din portofoliul lui Viorel Rusu, cel mai probabil – Conextrust.