RAJA Constanța scoate CRAB-ul băcăuan de prost și impotent economic.

Mai mult, primarul din Onești își permite să-i ia la mișto pe moineșteni și băcăuani.

Într-o conferință de presă, acum vreo două luni, directorul RAJA i-a aliniat, ca pe trofee, pe primarii din Tîrgu Ocna, Tîrgu Trotuș, Pîrgărești, Slănic Moldova, membrii ADIB și abonați ai CRAB.

Directorul de la RAJA a făcut chiar „o glumă” despre preluarea CRAB însă, la câteva săptămâni distanță, Dragoș Benea a confirmat tendințele expansioniste ale constănțenilor.

RAJA e o regie de stat ca și CRAB. RAJA cumpără apă de la CRAB (că doar nu o aduc de la Constanța) și are cheltuieli de regie mai mari decât CRAB.

De ce se comportă de parcă au inventat apa potabilă, robinetul și legea lui Arhimede, iar Bejan de la CRAB doarme, încă nu mi-am dat seama.

Ce m-a contrariat cel mai tare a fost „trădarea” ADIS și CRAB a primărașilor, care, de felul lor, tremură doar la gândul că-l pot supăra pe Dragoș Benea. Mai că era să cred că baronatul băcăuan se destramă. Fals! Nu știu cum m-am putut gândi la o așa blasfemie.

I-a auziți ce glăsuiește directorul RAJA:

Pe individ îl cheamă Felix Stroe și este nimeni altul decât președintele PSD Constanța. Unii ziariști i-au zis „Baronul Robinet”.

Adică, afacerea RAJA la Onești s-a făcut ca de la președinte la președinte. Așa că Gnatiuc și ceilalți primari au rol decorativ, trebuie doar să zâmbească frumos la poză.

În noile circumstanțe aș putea reconsidera dezinteresul CRAB față de Onești, deși, natural, n-ar fi trebuit să aibă vreo problemă în a prelua rețeaua din municipiul de pe Trotuș.

Deși pare o afacere a statului cu statul, în realitate e o afacere a PSD Bacău cu PSD Constanța, pentru că acolo s-a luat decizia, conform Baronului Robinet). Un fel de pleonasm politico-economic.