Softwuri, muzică, filme, poze, texte, aproape tot se poate procura moca de pe internet. Cum se trezește unul să ceară drepturi de autor devine, automat, inamicul public numărul unu. Nesimțitul! Idiotul! Nenorocitul! Piratarea e drept constituțional în România. Nu? Scuze. Da, și eu m-am dedulcit la toate mocăciunile astea. Știu, nu trebuie să ridic eu piatra. Dar eu știam că ăștia, mici infractori de pe internet sunt ceva mai discreți sau ar trebui să fie așa. Am ciordit un film, un progrămel, zic săru’ mâna și îmi văd de ale mele.

Numai că în ultima perioadă am asistat la o întreagă nebunie cu Voyo – ProTV și pirații. I-au tăvălit prin tot internetul pe ăștia de la Pro că au avut nesimțirea să ceară bani pe filme și să-i reclame la poliție pe ciorditori. Mai era puțin și-i dădeau și în judecată, numai că, probabil au aflat și ei, în Constituția României prevăzut și dreptul la proprietate, adică e infracțiune să furi munca altuia.

ProTV n-a zis nimic până acum. Păi nici n-ar avea niciun drept să zică ceva, dacă la ei în televiziune este invitat și promovat piratul șef Victor Ponta. Poate de la tupeul lui cu doctoratul plagiat s-au inspirat și pirații internetului. Dacă premierul României poate, ei de ce n-ar putea?