Sindicat-150x150627x0 (1)Spuneam că voi mai comenta pe marginea rezultatelor sondajului INSCOP. Mă refeream strict la poziția sindicatelor într-un top al încrederii românilor.

De sindicatele noastre râd și curcile. Românii au mai multă încredere în patronate.

Ca să mă exprim așa cum am învățat în școala comunistă, românii au mai mare încrede în asupritorii poporului, în capitaliștii care trăiesc din sudoarea sindicaliștilor.

Că au mai multă încredere în Guvern n-ar fi nimic, dar până acolo mai este și Parlamentul, etalon al neîncrederii într-o vreme.

Am vrut ”să localizez” informația pe Bacău. Am realizat că nu pot din cauza lipsei unor nume.

Îmi este mai ușor să vă spun cine-i președinte la 20 de firme mari din județ decât să vă spun cine-s liderii de sindicat.

Ultima oară când am auzit de unii foști lideri nu se mai ocupau cu mișcarea sindicală, ci cu dansul de societate. Predau coregrafia dansului pinguinului în Piața Constituției.

Sunt vreo 3-4 ani de când nu s-a mai auzit nimic de ei. Marile cartele sindicale și-au schimbat liderii județeni, pe motiv de pensionare. Ați auzit de noii ”președinți”? Nici eu.

De fapt mint puțin. Îmi aduc aminte ca prin ceață de un material făcut de mine și Claudiu Banea acum vreo doi ani, cu noii lideri. Oricum nu mai știu cum îi cheamă.

Îmi mai amintesc și de o emisiune de la 1 TV Bacău, de acum un an și ceva-doi, unde am fost un fel de ”ăla negru de respira greu”. Atunci m-am dat la noul lider al SLÎ (Sindicatul Liber din Învățământ) Bacău, fără să-l cunosc. Acum mă felicit. Am avut dreptate. N-a făcut nimic, nicio acțiune sindicală, nicio luare de poziție publică. Nimic, nici măcar o amărâtă de conferință de presă sau emisiune TV.

Și exemplele pot continua.