DSCF0118Acum vreo 9 zile, a avut loc o premieră în județul Bacău. O Primărie, adică o altă instituție decât Prefectura sau Consiliul Județean, a fost pichetată de un grup de nemulțumiți.

Niște buhușeni s-au adunat în fața Primăriei orașului pentru a protesta împotriva administrației Turcea. Acțiunea a fost organizată sub sigla Ligii Dreptății Împotriva Corupției și a Abuzurilor din România, adică de Sandu Pobereznic și consilierul local Acatrinei.

Protestatarii au scandat lozinci savuroase împotriva edilului, acuzându-l de numeroase abuzuri și ilegalități, cele mai uzitate fiind „Turcea nu uita, Buhuși nu e stâna ta!” sau „Hrebe e la DNA, ghici cine urmează?”.

Oricâte speculații politice s-ar putea face, e un eveniment. Omul a mușcat câinele. Trenul a ajuns la timp în gară (invers se aplică în Japonia).

A scris numai Radio Bacău, de unde am luat și poza.

Pichetarea a fost autorizată legal. În mărinimia sa, Turcea le-a acordat 30 de minute de democrație. Mai mult exista pericolul să le vină chef de mitingeală și altora, sau măcar să apuce unii să facă poze sau să filmeze.