Constantin Avram

Constantin Avram vrea să rămână în USL Bacău cu o condiţie: USL Bacău să şi existe. Liderul conservatorilor a explicat că „asperităţile” din interiorul Uniunii pot fi depăşite în urma unei întâlniri „tripartite” PSD-PNL-PC.  Avram vrea ca întâlnirea să se desfăşoare conform statutului USL. Tradus asta înseamnă că nu vrea alceva decât să se aşeze la aceeaşi masă cu Viorel Hrebenciuc şi Romeo Stavarache.  

Asocierea ultimilor doi pare imposibilă la acest moment, doar dacă Avram deţine vreo versiune de photoshop care să-i alăture pe cei doi în aceeaşi poză. Mai rămâne varianta demisiei sau mazilirii unuia dintre ei, iaraşi foarte puţin probabil. Este de urmărit care va fi decizia lui Avram după prezumatul eşec al demersului său de a media conflictul dintre Stavarache şi Hrebenciuc.

Demisiile lui Ciuhodaru şi Piedone le-a catalogat drept „pierderi importante”, însă a plasat vina celor două dezertări tot la PSD şi PNL.

Cristi Manolache, şeful municipalei PC nu a fost prezent la conferinţa de presă, evitând astfel întrebările directe privind intenţia sa de a candida la fotoliul de primar al municipiului Bacău. Constantin Avram a declarat că nu se poate opune unei eventuale cadidaturi a lui Manolache, însă a exclus varianta înscrierii în competiţia electorală sub sigla PC atât timp cât conservatorii mai fac parte din USL. „E dreptul său constituţional, iar eu nu mă pot opune doar pentru că are o adeziune la conservatori”, a declarat Avram.