Fuse şi se duse. Petrecerea de sfârşit de an a ziariştilor şi bloggerilor băcăuani. Deşi a fost mai mare, deşi a fost mai spectaculoasă (purcelul la proţap a făcut toţi banii, lăutari, vin fiert etc), petrecerea din acest an n-a avut savoarea celei de anul trecut. Poate pentru că am fost mai mulţi, poate pentru că nu prea ne mai ştiam între noi. Poate pentru că a fost un an mai greu. Poate pentru că a lipsit Poe, iar dintre noi, ăştia cu barba sură, nimeni nu l-a putut suplini, nimeni nu i-a putut  juca rolul? Poate amintirea Cezarei, privindu-l pe Dan? Poate toate astea la un loc.

Au fost momente reuşite şi momente mai puţin reuşite. După ce am tras linie a ieşit cu plus. De frumos, a fost frumos. Au văzut şi ăştia micii că brontozaurii din presă ştiu să fie şi altfel decât încruntaţi, scorţoşi, distanţi. Trebuie să recunosc că şi mie mi-a plăcut cum se manifestă indecenţii ăştia (indecenţi ca vârstă).

Cu minus mi-a ieşit doar neparticiparea Deşteptării şi a Realităţii. Faptul că nimeni n-a venit să zică un „La mulţi ani, colegilor!” mie, personal, îmi sună, mai mult a ordin: „Nu vă amestecaţi cu ăia!”. Este la fel de posibil ca unii să nu fi putut trece peste orgolii personale, sau, pur şi simplu peste frica pentru locul de muncă. Bă, fraţilor, dacă vă pute aşa tare, încuiaţi-vă în cuştile voastre, oricum nu contaţi. La petrecerea asta au răspuns prezent, cel puţin 10 oameni care au condus, de-a lungul timpului, gazete băcăuane cu tiraje umilitoare pentru voi. Cu ei au petrecut tineri blogări cu trafic la fel de umilitor pentru unii. Într-adevăr, nu prea era locul vostru.

Un minus la fel de mare mi-a ieşit la prefect, preşedinte de Consiliu Judeţean şi primar. Probabil nu s-ar fi simţit la fel de bine ca la petrecerile cu lingăii de serviciu.

Sunt sigur că nu aţi intrat aici pentru poze. Le-aţi văzut, probabil, la aghiuţă, contrasens, kristofer, inimabacaului etc. Am furat una în care apar şi eu, că până le descarc pe ale mele mă prinde 2012.