La materialul cu închiderea Impuls TV trebuie aduse nişte mici precizări.

1 – E povestirea brută, nefiltrată, nefinisată a ceea ce s-a discutat. N-am avut nici chef, nici nervii necesari pentru a-i da vreo tuşă.

2 – limba pe care o pricepe unul ca Rusu e puţin diferită de a multora dintre cititorii acestui blog. El pricepe orice propoziţie, frază sau text scrise într-o cheie financiară. Ca să mă fac mai bine înţeles: orice argument (privind profesionalismul, etica jurnalistică sau, de ce nu, juridicul) i s-ar fi adus, de către Elvis Bodea sau de către mine, răspunsul se rezuma la „aduceţi voi banii ăştia” sau, implicit „invitaţii tăi permanenţi plătesc salariile?”. Deci, după două trei argumentaţii de astea am continuat discuţia în această cheie, pur mercantilă. Cine cunoaşte personajul ştie bine că am dreptate.

Probabil că sunt, printre cititorii acestui blog şi foarte mulţi care refuză să creadă că există asemenea personaje cu o gândire absolut binară: profit – faliment. Da, există şi o duc bine financiar şi nici n-au conflicte de conştiinţă. Închid o firmă, o afacere sau, în acest caz, o televiziune zâmbind. Îţi întind elegant mâna şi-ţi urează tradiţionalul „Hai, pa!”. Nu contează că pierzi zeci de mii de euro (în cazul lui Elvis), sau pâinea de pe masa copiilor (în cazul unora dintre colegii mei).

Cred că am făcut greşeala şi i-am deschis ochii. Probabil i-am argumentat prea bine că sunt prea puţini bani pentru a da cu oiştea în gard.

3 – Elvis Bodea avea antecedentul din campania de la locale, când i-a refuzat o propunere asemănătoare (atacurile la Stavarache), ţinând pe linia corectă o televiziune care abia făcea primii paşi. Asta a făcut şi acum. Decizia de a nu da curs propunerii lui Rusu era luată, înainte de a mă băga eu în poveste. Cine-l cunoaşte pe Elvis ştie că nici măcar n-a făcut vreun act de eroism profesional, aşa este el croit. Dacă ar fi fost altfel, era „pe profit”.

4 – Eu eram scos din schemă în orice variantă. Rusu a vrut segmentul orar 20.00-21.00 şi titlul „Faţă în faţă”. Venise şi cu înlocuitor, după cum v-am povestit deja. Mă bucur măcar că un personaj ca acesta, cu pretenţii ca acestea, a înţeles că nu poate lucra cu mine. Sper ca şi cititorii mei să fi înţeles acelaşi lucru.

Costică Rusu organizează astăzi o conferiţă de presă pe acest subiect (jumătate). Argumentaţia sa nu va putea depăşi logica enunţului din titlu – „pe banii lui Bulă, numai Bulă se distrează”. Nu cred că va nega cele relatate de mine, din simplul motiv că s-ar discredita complet.

Era să spun că îmi pare rău că i-am băgat în căcatul ăsta mediatic pe unii politicieni, însă aş fi fost ipocrit şi incorect. Incorect – pentru că nu eu m-am folosit de numele lor, ci Rusu. Ipocrit – pentru că ştiu foarte bine că acest personaj este creaţia mediului politic băcăuan. Orice zbatere a sa tulbură apele în toată politica locală.