Surse din zona de decizie din USL susțin că Partidului Conservator i-au fost alocate două colegii, considerate eligibile, în județul Bacău. Primul ar fi Colegiul 2 Senat, unde va candida Vasile Nistor, actual senator PC, ales în 2008 sub sigla PDL. Al doilea, alocat conservatorilor, este Colegiul nr.7 pentru Camera Deputaților. Aici se pare că va candida Constantin Avram.

La alegerile din 2008, Avram a câștigat aici, însă având sub 50% și mai puține voturi decât cele ale lui Gheorghe Antochi (Colegiul 4), în Parlament a ajuns Vasile Gherasim (PDL). În actualele condiții (lipsa contracandidatului PNL și rezultatele USL de la locale) Avram pare câștigător sigur, cu peste 50%. În același timp, Vasile Gherasim nu va mai candida pe acest colegiu, în locul său conducerea PDL va trebui să desemneze un alt candidat.

Ciudățenia informației constă în faptul că până ieri conservatorilor le revenea doar un colegiu, iar acesta l-ar fi primit Nistor, din postura de parlamentar în funcție.

Interesant va fi cum vor colabora cei doi conservatori în timpul campaniei. Dar asta e doar o răutate de-a mea.

Noutăți de pe frontul bătăliei pe colegiile băcăuane mai sunt, însă le voi scrie pe rând. Prea mult timp nu voi avea, pentru că atât USL cât și PDL își vor definitiva listele în cel mult două săptămâni.