Că Benea și parlamentarii săi vor critica bugetul Guvernului Câțu era de așteptat. Și e natural să o facă. Ăsta-i rolul Opoziției.

Dar să le oferi o așa oportunitate pesediștilor cum le-au oferit-o parlamentarii băcăuani USR PLUS mie îmi dă senzația de prostie.

Nu este vorba de lipsă de experiență politică, așa cum am fost și eu tentat să zic, e doar desconsiderare a propriului electorat.

Să spui că ai „obținut” sume istorice pentru municipiul Bacău, locul 3 pe țară, e o mare idioțenie politică. Îți insulți electoratul.

3 străduțe (că nu e vorba de Mioriței, Ștefan cel Mare sau Republicii ca să le spun străzi), o parcare și o cârpeală la CET. Decât vo 4 milioane de euroi. Suma istorică?

Frați parlamentari, vorbiți de municipiul Bacău, nu de comuna Blăgești. Cu banii ăștia n-ați sta în față nici acolo.

Că suma-i mică este evident. Dar să proclami „victoria” și să te mai și urci pe podiumul de premiere făcând abstracție de faptul că pe celebra Anexă 7/03 figurează cu alocări directe de la Bugetul Național aproape toate localitățile din județul Suceava în timp ce din județul Bacău n-a avut loc decât municipiul reședință, înseamnă că ori ești ignorant total și n-ai niciun merit în aducerea banilor pentru Bacău, ori escroc politic și ai sperat că nu se prinde nimeni.

Că dă Benea cu parul acum nu-i de rău, e de bine. Președintele PSD a acționat ca un avertizor de integritate. Logic ar fi ca parlamentarii băcăuani de la USR-PLUS să se trezească și să facă politică pentru județul lor.

Ce nu trebuie să uite ei este că electoratul USR_PLUS e oleacă diferit de cel al PSD și nu mă refer la intelect ci la volatilitate.

Colegii lor de guvernare, liberalii, au fost ceva mai șireți în declarații. Au mutat greutatea laudelor pe infrastructura națională. Aici liderii PSD nu pot ataca decât miniștrii direct responsabili de infrastructură și investiții, iar Drulă și Ghinea nu-s liberali.

Am atașat o captură de ecran cu declarația parlamentarilor USR-PLUS, ca să nu ziceți că vorbesc de pe pereți.