Cei trei grădinari şi păstorul

Cordica tricoloră de la inaugurarea Centrului de Afaceri şi Expozitii “Mircea Cancicov” a suportat să fie tăiată de trei personaje provenite din tot atâtea zone politice rivale. Şi nu s-a înţepat nimeni. Mai mult, manifestarea a fost organizată de un parteneriat inedit: Primaria Bacău – Camera de Comerţ şi Industrie. Şi iarăşi nu a ţipat nimeni. Singura neîmplinire a fost nivelul scăzut al vedetelor de Bucureşti pe metru pătrat de glie bacoviană.

Reţinerea în declaraţii a celor de la Camera de Comerţ s-a justificat astfel. Romeo Stavarache a susţinut că deşi zvonurile din târg erau întrucâtva adevărate s-a negociat o „depolitizare” a evenimentului, evitându-se astfel orice speculaţii ulterioare. Nu ştiu care ar fi fost acestea, insă, cu siguranţă a evitat o poză de colecţie alături de Viorel Hrebenciuc şi Gabriel Berca.

Lăsînd gluma la o parte inaugurarea Centrului s-a dorit a fi un start puternic pentru singurul complex expozitional de asemenea mărime din regiune.  “Fabricat în Bacău”, “Salonul Auto Bacău” dar şi forumul “Criza şi economia Regiunii Nord – Est” au fost factorii care au asigurat realizarea într-o anumită măsură a acestui plan.