Pandemia de coronavirus, ale cărei efecte negative ne chinuim să le atenuăm și să le depășim, are și niște câștigători și nu mă refer aici la speculații care au făcut bani din bombarea prețurilor la măștile de cârpă sau la spirt.

Are niște beneficiari pasivi: primarii incompetenți, slabi organizatori, gestionarii catastrofali ai banului public sau pur și simplu rău intenționați.

Amânarea cu 3-4 luni a alegerilor locale le permite finalizarea unor lucrări pe care altfel le-ar fi lăsat moștenire. Așa poate-și mai spală din păcatele față de alegători și au și ei cu ce le scoate ochii în campanie.

Le-a pus Dumnezeu mâna-n cap și nici așa nu se știe dacă mai pot drege busuiocul.

De exemplu, la Buhuși, alegerile la termen l-ar fi prins pe actualul primar cu mâl pe bască.

Nu i-au ajuns 4 ani să-și reabiliteze strada pe care o are trecută în buletin la adresa de domiciliu. Nici cu 4 ani și trei luni nu sunt sigur că face ceva.

Oricum intră și ăsta în galeria primarilor PSD care încheie mandatul cu mai puțini kilometri de drum asfaltat decât avea localitatea la începutul mandatului.

La Onești deja a anunțat președintele PSD, Dragoș Benea, că inaugurează podul. Poate îl invită și pe Gnatiuc.

La Târgu Ocna prelungirea e degeaba. Acolo toată lumea s-a resemnat în ceea ce-l privește pe Șilochi.

La Moinești și Comănești nu știu vreun proiect demn de luat în seamă în ultimii 4 ani, așa că n-au ce finaliza în cele 3 luni de prelungire. Pentru ei e „tot aia”.

Probabil ar fi trebuit să încep cu Bacăul că este capitală de județ, însă aici e cel mai complicat.

Probabil cele aproape trei străzi reabilitate în patru ani de mandat sunt cam puțin pentru pretențiile unui municipiu. În rest, ceva mochetă.

Până în septembrie se finalizează și cele trei șandramale de la Insulă, care parcă zicea cineva că-s gata în septembrie trecutul, după ce trebuiau finalizate acum un doi ani, acum 3 ani sau, dacă îmi aduc bine aminte pre vremea lui Stavarache.

Este posibil să se mai audă ceva și cu „rezerva” de apă care ar fi trebuit să fie „sigur” dată în funcțiune în primăvară.

Măcar să fi făcut oleacă din programul ăla social din Izvoare, nu mai rețin foarte bine detaliile, pe care l-am suflat Clujului pe motiv că suntem mai săraci. 🙂

Poate totuși se poate ceva-ceva pentru o campanie. Măcar insula?