HrebePe vremuri, cam prin 2010-2011, PSD Bacău mai avea câte ceva de comunicat și mai organiza câte-o conferință de presă. Acum, nici când vine Ponta în vizită electorală, nu zice nimeni nimic.

Deci, în acele vremuri, imemoriale zic eu, Viorel Hrebenciuc-arestatul a făcut un soi de profeție la o discuție mai ”off the record”.

N-aș putea cita exact, dar aproximativ a zis că internetul, blogurile  și, îndeosebi, rețelele de socializare (facebook-ul, spre exemplu) vor juca un rol esențial în alegerea viitorului președinte.

Și a dat exemplu alegerea lui Obama în SUA. A mai zis ceva și de un decalaj de 4-5 ani între noi și SUA.

Na, c-a avut dreptate. Zic unii că internetul și, îndeosebi, facebook-ul ar fi jucat un rol esențial între 2 și 16 noiembrie.

Au mai fost niște amănunte, ceva cu o rețea specializată consultanți în domeniu, despre niște băieți de-ai noștri care-și fac mâna prin alte state cu democrații solide.

La vremea respectivă, dăduse blogăreala-n majoritatea ziariștilor de ”pe politic” și am avut impresia că Hrebenciuc ne periază de complezență. Că vrea să ne simțim importanți pentru a fi mai prietenoși. Acum pot zice doar că omul avea mai multe informații.

Dacă am greșit în aproximările mele, poate mă corectează Bogdan Seto, că și el a participat la discuțiile respective.

Și dacă PSD a avut acest tip de informații încă de atunci și echipe de consultanți bine pregătiți și cu rezultate în domeniu, de ce Ponta nu le-a folosit sau nu ”i-a ieșit”?