În timp ce primarul Bacăului se mișcă prin scările de bloc ca peștele în apă împărțind cu mâna sa sacoșele cu alimente din bani publici, Opoziția este ca Frumoasa din Pădurea Adormită, adormită. Parcă s-au vorbit să-i mai dea un mandat lui Cosmin Necula.

Acesta face exact ce știe să facă, să vorbească electoratului său. Bate la ușă, dă bună ziua, întinde sacoșa și glăsuiește cum are el grijă de băcăuani.

Din punct de vedere politic situația nenorocită în care ne aflăm fără voia cuiva e mană cerească pentru tipul acesta de politician, visul erotic al tuturor dăruitorilor de pomană electorală. Mai legal de atât nu se poate și mai eficient economic. Din banul public primarul are grijă de bătrânii și săracii Bacăului. Și, aproape sigur, ei vor avea grijă de el la alegerile care nu vor fi peste mult timp.

PSD nu există în jocul acesta. Municipala lor s-a mutat pe Centura Bacăului s-o apere de prefect, iar județeana s-a mutat la spital să-l apere de Palăr.

 PNL, deși are o organizație municipală, n-are căpitan de echipă, unul care să-i mai dea cu rigla peste degete primarului.

Slavatorii României și-au deschis atelier „Să țesem frumos” sau „Ce pot face două mâni dibace”.

Deputatul Lucian Stanciu Viziteu, face opoziție cu bidonul de plastic în cap, explicând băcăuanilor cum se confecționează o „vizieră”. Serios? Așa rezolvă vicepreședintele Camerei Deputaților problema penuriei de echipamente, pe masa din sufragerie?

Președintele de la Municipala chinuită a USR ne învață cum să punem sacoșa la gură. Atât. După ce a intrat în politică drept mare speranță, acum s-a închis în atelierul bunicii.

Ei atât fac. Eu am înțeles că sunt promotorii unei altfel de politici, însă chiar atât de altfel nu m-am așteptat nici eu.

Nu vreau să pară că îi iau de sus dar n-am cum din cauza nivelului pe care și-l dau singuri.