spital

Am impresia că Spitalul Municipal s-a construit ca între gospodari. Ca să mai scadă din costul organizării de şantier, Romeo a apelat la vecinul Dragoş.

Acesta din urmă îi băga, în fiecare dimineaţă, în priza de pe hol, prelungitorul de 50 de metri, ca să aibă şi vecinul curent la o betonieră, la o bormaşină, la un radio, de astea de şantier.

Eu cred că au avut prelungitorul şutit de prin Germania că la ce lucrare mare a fost unul cumpărat de la Dedeman se ardea.

Numai că acţiunea asta cu  prelungitorul peste gard a lăsat Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău fără vreo jumate de miliard. Bineînţeles, legal :).

Povestea mai puţin veselă este următoarea: din câte zice, ICCO SRL Braşov a intrat în insolvenţă. Asta-i firma care ne-a mâncat banii la spitalul municipal şi acum se dă insolventă.

Ea a rămas datoare şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău cu vreo jumate de miliard de lei vechi.

N-am prea înţeles cum s-a ajuns la asta, însă, după anunţul insolvenţei, „Contabilitatea” de la SJU a intrat în vrie.

Am spus că „n-am prea înţeles” din simplul motiv că suma în cauză este datorată în contul energiei electrice consumate de firma braşoveană din reţeaua spitalului judeţean băcăuan.

Şantierul Spitalului Municipal nu este vreo lucrare „în regie proprie”, iar SJU nu este furnizor de energie electrică licenţiat.

Cum dracu a făcut ICCO organizare de şantier la Spitalul Municipal? De ce să folosească energie electrică de la vecinul de ogradă? Toată lucrarea s-a făcut aşa?

Eu zic că sunt întrebări demne de răspunsuri din partea autorităţilor.

ICCO SRL Braşov este a patra societate din grupul de firme controlat de acelaşi om de afaceri care intră sub incidenţa Legii 85/2006 în ultimele 14 luni.

Numai la bugetele de stat, ICCO SRl înregistrează obligaţii restante în valoare de 7,45 milioane lei.