MAF_5717Liderii Bacăului și-au luat drepți la acordurile imnului României comuniste, ”Trei culori”.

La 25 de ani de la Revoluție, trecutul comunist sau utecist îi urmărește pe mulți dintre cei care au ajuns să conducă, sectorial, destinele unui județ.

Când în difuzoare a început să se audă acordurile fostului imn național, majoritatea celor prezenți aseară la Teatrul Bacovia a luat ”poziția onor la imn”.  Să le fi văzut jena din priviri 🙂 . Vesel, nu?

Partea și mai veselă este că și unii care au prins doar cravata de șoim al patriei sau pe cea de pionier s-au ridicat scorțoși, pătrunși de emoția momentului.

Nu-i vreo glumă. Exact așa s-a întâmplat în debutul Galei Deșteptarea, ”evenimentul anual în cadrul căruia sunt recunoscute și premiate meritele celor mai de seama reprezentanți ai comunității locale”.

Anul acesta festivitatea a avut loc la Teatrul Bacovia și s-a desfășurat sub auspiciile unui sfert de secol de la prima ediție a cotidianului Deșteptarea. Primul număr al Deșteptării a fost scris și tipărit ”în focul Revoluției”.

Iar spectacolul pus în scenă aseară a debutat cu un pseudo-spectacol  din timpul dictaturii ceaușiste, ode, cântece patriotice, poezii, comuniști, uteciști, pionieri etc.

Și, la început, intonarea ”imnului”, moment în care sala a reacționat cum am descris mai sus.

Despre eveniment, premianți și alte amănunte puteți serioase citi pe saitul Deșteptării.