OlaruScriam, nu demult, că-s multe cazuri, cel puţin suspecte de incompatibilitate, în Bacău. Unul din ele este al lui Neculai Olaru, directorul de la CET şi consilier judeţean PNL. Dacă-l pui sub şablonul ANI, „cazul Olaru” este aproape identic cu al lui Petru Marius Danciu şi cu al Vioricăi Marcu.

De exemplu:

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că domnul PETRU MARIUS DANCIU se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține atât calitatea de Consilier județean în cadrul Consiliul Județean Bacău, cât calitățile de administrator și membru în Consiliul de Administrație la Societatea Comercială COMPANIA DE APĂ BACĂU S.A.”

Să schimbăm numele personajelor şi ale societăţilor comerciale. Ar ieşi:

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că domnul Neculai OLARU se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține atât calitatea de Consilier județean în cadrul Consiliul Județean Bacău, cât calitățile de administrator și membru în Consiliul de Administrație la Societatea Comercială CET BACĂU S.A.

sau

„MARCU Viorica se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 03.07.2008, ca urmare a deținerii simultane atât a funcției de Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bacău, cât și a funcției de Director al Direcției Servicii Publice, în cadrul aparatului de specialitate al primarului, respectiv Primăria Municipiului Bacău, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.”

Aceeaşi operaţiune, acelaşi rezultat.

Nu înţeleg cum de cele trei personaje au aceeaşi apartenenţă politică, PNL.

Surse politice susţin că Olaru ar fi conştient de situaţia aceasta şi că ar fi primit deja înştiinţare de la ANI. A doua informaţie este publicată cu o anumită rezervă.