Locuitorii din Onești, Cașin, Târgu Trotuș, Dofteana, Dărmănești, Comănești, Moinești, Poduri, Măgirești și Ardeoani nu vor avea apă astăzi, vreo 10 ore.

Mă refer la cea potabilă, că aia de ploaie (ninsoare) pare a fi din belșug, cam de-un cod galben.

În Bacău și Mărgineni, astăzi și mâine, va fi apă, dar cu țârâita. Asta în funcție și de cât de mult se consumă.

Întreruperea în alimentarea cu apă a orașelor și comunelor amintite este cauzată de niște lucrări făcute de A.N. Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Siret la conducta de aducțiune apă din acumularea Valea Uzului, deci nu din cauza CRAB-ului.

Mai multe și mai exacte în comunicatul celor de la CRAB:

Ca urmare a efectuarii unor lucrari de investitii de catre A.N. Apele Romane – Administratia Bazinala de Apa Siret la conducta de aductiune apa din acumularea Valea Uzului, in ziua de 25.11.2015, intre orele 8.00-12.00, se va intrerupe furnizarea apei potabile din aceasta sursa.

    De aceasta oprire vor fi afectati consumatorii deserviti de statiile de tratare Barati si Darmanesti.

    In aceasta situatie, in ziua de 25.11.2015, aductiunea Tirgu Ocna – Onesti si aductiunea Darmanesti – Comanesti – Moinesti vor fi oprite pentru aproximativ 10 ore, fiind afectati consumatorii din: mun. Onesti, com. Casin, com. Tirgu Trotus (Tuta, Vermesti, Tirgu Trotus), com. Dofteana, Darmanesti, Comanesti (Vermesti si Podina), Moinesti, com. Poduri, com. Magiresti si com. Ardeoani.   

 Pentru mun. Bacau si com. Margineni, in zilele de 25.11.2015 si 26.11.2015, programul de furnizare a apei potabile va fi restrictionat ca debit si presiune (reduse), in functie de consumurile inregistrate si stocurile de apa acumulate.

    Este posibil ca la reluarea programului de furnizare a apei sa apara fenomenul de turbiditate.