DSC_0269 copyO nouă generație de șpringari își vor definitiva studiile în pușcăriile patriei. Deocamdată au intrat în arestul Poliției din Bacău.

Interesant este că nu mai sunt interesați de facultățile germane, belgiene sau franceze. Dacă este să calculez după captură, Bacăul a devenit tentant.

Peste 500 de milioane cash, bijuterii, ceasuri, laptop-uri, telefoane mobile, cosmetice, obiecte vestimentare, susceptibile a fi sustrase din locuințe, au fost ridicate de polițiștii de investigații criminale din Bacău, în urma a 7 percheziții domiciliare. Două autoturisme și un motoscuter, folosite la comiterea faptelor, au fost indisponibilizate.

Informațiile sunt dintr-un comunicat al Poliției Bacău. Pozele-s tot de la ei.

DSC_0272 copyDSC_0426 copyPolițiștii de investigații criminale și din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au efectuat, la data de 16 aprilie a.c., în baza autorizațiilor, 7 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor furturi din locuințe.

Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada februarie – aprilie a.c., cinci tineri din Bacău, o minoră de 17 ani și patru tineri cu vârste între 23 și 28 de ani, ar fi pătruns prin efracție în 18 apartamente și case din municpiul Bacău, de ar fi sustras sume de bani în lei şi valută, bijuterii din aur şi argint, produse electronice de mici dimensiuni, precum şi alte obiecte de lux, respectiv ceasuri de mână de firmă, parfumuri, haine de firmă şi băuturi alcoolice fine, chei de autoturisme.

DSC_4772 copyDSC_4931 copy14 persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Bacău în vederea cercetărilor.

Față de două persoane cu vârste de 23 și 27 de ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

Acțiunile desfășurate au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofițerilor D.I.P.I  și D.O.S – I.G.P.R.