betivEu cred că a înebunit lumea. O carte despre o crâşmă comunistă, revăruită capitalist bombon. O carte despre locul multor beţii crunte. Locul unde proletarii înfulecau mici şi beau bere Mărgineni. Locul unde acum se fac nunţi scumpe. Nimic mai mult.

N-are vreo arhitectură deosebită. N-are vreun poet genial care să fi adormit cu capul pe vreo masă de tablă. N-are nici măcar vreun lăutar renumit care să fi cântat acolo.

E o crâşmă înfiptă de comunişti în moştenirtea lui Cancicov. Atât. Fraţilor, nu e Hanul Ancuţei.

Cu riscul de a supăra vreun coleg înflăcărat de la Deşteptarea, nu înţeleg cum dracu se poate publica materialul la secţiunea „cultură” .

Contra sumei corecte se poate scrie despre o asemenea inepţie, însă materialul rezultat îl publici la secţiunea „economic” sau „actualitate”, eventual îi pictezi şi un P micuţ în colţ.

Mi se pare ciudat să scrii despre o crâşmă că este „cea mai iubită”. N-am înţeles cine a scris asta, ziaristul sau profesorul autor? În ambele cazuri e grav. Mama, nevasta, fiica, învăţătoarea, colega, amintirea, cartea, ţara etc. poate fi „iubită”. Crâşma poate fi „iubită” doar de un beţiv. De fapt aşa i se pare din cauza băuturii.