vranceanu14, acesta este cel mai bun loc ocupat de un liceu băcăuan într-un top național al acestor unități de învățământ și a fost obținut de Colegiul Național ”Gheorghe Vrănceanu”, pentru rezultatele din 2014.

Clasamentul a fost realizat ținând cont de mediile cu care absolvenții de gimnaziu au fost admiși la aceste licee (50%) și rezultatele examenului de bacalaureat din 2014 (50%).

Prima parte a topului este dominat de  colegii din București, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Brașov, Galați, Buzău sau Constanța.

Este pentru prima oară când un liceu băcăuan intră între primele 20 în acest clasament. În urmă cu doi ani se situa doar pe locul 37.

Următorul colegiu băcăuan în acest clasament este CN ”Vasile Alecsandri”, pe locul 64, după o ”cădere” liberă de aproape 30 de locuri.

CN ”Ferdinand”, deși este abia al treilea din Bacău, a înregistrat o ”creștere” importantă, de pe 125 – în 2012, pe 110 – în 2013, iar acum este pe 83.

Primul liceu băcăuan din afara municipiului reședință de județ îl găsim abia pe locul 131. Este vorba despre Colegiul Național ”Grigore C. Moisil” din Onești, aflat și el în ”cădere” liberă, de pe 93 anul trecut.

Topul complet îl găsiți aici, pe saitul www.admitereliceu.ro.

Poza-i de pe facebook.