Ca să ştii când nu vei avea apă curentă, măcar cu o zi înainte, trebuie să faci parte din cercul select al cititorilor de presă locală printată. Dacă nu, te apuci de înjurat, aşa ca mine în această dimineaţă. Ştiu că din punct de vedere legal adrisanţii suduielilor mele matinale sunt acoperiţi. Acoperiţi ar fi şi dacă ar afişa anunţul doar la avizierul CRAB.

Ştiu că vi se rupe de Bejan, cu tot neamul său, şi de toată pulimea, care s-a spălat cu apă minerală în această dimineaţă. Totuşi, îndrăznesc să vă fac o sugestie. Poate aţi aflat deja că s-a inventat internetul. Poate aţi aflat deja că numărul cititorilor de presă pe internet este cu mult mai mare decât al cumpărătorilor de ziare clasice. Dacă nu, vă informez eu acum. Despre televiziunile locale ştiţi că există, că vă place a dracu’ să vă duceţi pe acolo. Poate nu ştiţi că pot difuza ştiri utilitare. Dacă nu, vă informez tot eu. Chiar le aşteaptă.

Acum, lăsând gluma la o parte, zic că ar fi infinit mai eficient să anunţaţi băcăuanii folosind şi televiziunile locale, site-urile, bloggurile care publică ştiri locale. Eu spun că nu s-ar da vreo gaură în buget. De exemplu la Deşteptarea s-ar putea negocia şi pentru TV Bacău şi site-ul cotidianului. La Ziarul de Bacău a-ţi putea proceda aproximativ la fel pentru pagina de internet şi bloggurile afiliate. Chiar şi pagina web a Primăriei Bacău ar putea fi folosită în acest scop nobil.