Avocatul băcăuan Mircea Sprianu (foto) vrea în Parlament sub sigla alianței de centru dreapta. Sprianu, membru al Partidului Noua Republică, este convins că pedeliștii (colegi de alianță) îi vor ceda un colegiu în municipiul Bacău. Declarația a fost făcută aseară, în emisiunea Față în față, de la Impuls TV.

Noua Republică își umflă mușchii și în Bacău. După ce liderul național Mihai Neamțu s-a luat la harță cu liderii USL dar și cu Elena Udrea, a venit rândul peneriștilor locali să-și arate „bunele intenții” față de politicienii „vechi”.

Aseară, i-am invitat la emisiunea „Față în față” pe doi dintre liderii băcăuani ai Partidului Noua Republică: Mihai Gîrbă (președinte) și Mircea Sprianu (președintele Comisiei de Integritate și Arbitraj).  Eram curios cine-s adepții lui Neamțu în Bacău și dacă seamănă cu el. Chiar dacă n-au neapărat discursul acestuia, la capitolul „hotărâre” par să fie pe același palier. N-au niciun complex față de colegii lor mai hârșiți în politică. I-au invitat pe aceștia să facă pasul în spate. N-au complexe nici față de aliații lor din polul de drepta. Cei doi au dezvăluit că au avut deja discuții cu aceștia.

La întrebarea  „ce le-ați cerut?”, răspunsul a fost scurt: un colegiu pe municipiul Bacău. Mircea Sprianu va fi candidat. Cei doi păreau foarte convinși că acest lucru se va și întâmpla, iar în ceea ce privește structura de partid care ar trebui să susțină candidatul și finanțarea campaniei liderii PNR nu-și făceau prea mari probleme.