noapteaComplexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău organizează, în zilele de 17 şi 18 mai 2014, două acţiuni culturale cu mare priză la public: sâmbătă, 17 mai, are loc manifestarea „Noaptea Muzeelor”, iar duminică, 18 mai, „Ziua Internaţională a Muzeelor”.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii din Franţa şi aflat deja la cea de-a X-a ediţie.

„Ziua Internaţională a Muzeelor” este o sărbătoare instituită de Consiliul Internaţional al Muzeelor şi are loc, în fiecare an, pe 18 mai.

În cadrul acestor evenimente, vizitarea va fi gratuită.

Program „Noaptea Muzeelor”, sâmbătă, 17 mai 2014

Sediul central din str. 9 Mai, nr. 7 (între orele 18.00-02.00)

– În deschidere, moment artistic susţinut de Muzica Reprezentativă a Garnizoanei Bacău;

– Vizitarea expoziţiilor permanente şi temporare ale secţiilor de Arheologie-Istorie şi Etnografie;

– Vernisajul expoziţiei „Podoabele cerului”;

– Curs de dans sportiv „Din istoria dansului” organizat de Dance Event&Authentic, coordonator Alexander Brezan.

noaptea muzeelor Afis ILIE BOCAGaleriile „Alfa”, str. Mărăşeşti nr. 12 (între orele 18.00-02.00)

– Vernisarea expoziţiei personale Ilie Boca – „Peisaj” şi lansarea albumului de artă „Peisaj” – Ilie Boca. Personalitate carismatică a contemporaneităţii, activ de jumătate de secol în peisajul artelor plastice româneşti, deţinător al mai multor prestigioase premii naţionale şi internaţionale, cu expoziţii personale în marile capitale culturale ale lumii, Ilie Boca este o prezenţă marcantă, de mare probitate profesională şi proverbială modestie.

– Cinemateca Museum, cu tema „Cineaşti armeni în lumea filmului mondial” cu proiecţia de filme: „Mayring” de Henri Verneuil (Franţa) şi „Ararat” de Atom Egoyan (Canada). Evenimentul va fi prezentat de Madeleine Karacaşian, jurnalistă şi traducătoare de origine armeană, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Asociaţiei Ziariştilor Liberi din România şi a Uniunii Scriitorilor din Armenia.

Casa Memorială „Nicu Enea” şi Casa Memorială „George Bacovia” (între orele 18.00-24.00)

– Vizitarea expoziţiei permanente.