NeamtuPartidul Noua Republică va deveni membru al Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni, în prima decadă a lunii noiembrie.

Milioanele şi Antenele securistului Felix nu au facut nici cât două cepe degerate în faţa partidelor de tradiţie europene. Acestea i-au respins partidul cu nume de mare rezonanţă în Europa civilizată, Partidul Conservator. Au preferat o formaţiune abia înfiinţată, al cărui lider este Mihail Neamţu.

Nu-mi dau seama dacă ochelaristul micuţ şi încăpăţânat şi-a propus să-l învingă pe securistul feroce, care se mândreşte cu porecla Varanul. Cred că scopul politic al lui Neamţu este mult peste.

Mihail Neamţu a venit vineri seara într-o vizită destul de precipitată în Bacău, direct de la Bruxelles. Şi-a lansat o carte, a avut o conferinţă de presă, o dezbatere publică şi o emisiune TV, totul în 4 ore intense. Voi mai scrie despre astea. Însă, impresia mea a fost că puteai să-l şi înjuri, nu cred că ar fi reacţionat. Era prea fericit.

La conferinţa de presă a anunţat cu o mândrie prost disimulată (sau intenţionat nedisimulată) că Partidul Noua Republică va deveni membru al Alianţei Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (AECR), în prima decadă a lunii noiembrie.

”Este vorba de o familie politică, a doua, ca număr, grupare de dreapta din Parlamentul European, care până astăzi nu avea certitudinea unui partener în România. Acolo unde Dan Voiculescu, ce a furat emblema unui partid nobil, aristocratic românesc, nu a putut, cu miliardele sale, să convingă, dar şi într-un moment în care noile grupări politice de dreapta din România, cum este Forţa Civică ori Mişcarea Populară, au probleme de adeziune internă şi de aderenţă la o familie europeană iată, Noua Republică a reuşit să persuadeze nişte demni reprezentanţi ai tradiţiilor republicane ori monarhice din Marea Britanie, Polonia, Cehia, Estonia şi alte ţări europene”, a precizat Mihail Neamţu.

El a mai spus că liderii AECR ”au înţeles că Noua Republică a investit în caractere care ştiu să reziste într-un climat ostil, fiindcă membrii săi au bun ADN politic. Britanicii conservatori şi ceilalţi membri ai Alianţei au mai înţeles că Noua Republică investeşte în inteligenţă politică şi antreprenorială, fiind singurul partid de dreapta din România născut şi nu făcut”.