Modul de manifestare în public este în corelație directă cu IQ-ul fiecăruia.

Sunt consternat cât venin se varsă spre „diasporezi” în ultimele zile. Valuri.

Diaspora le stă pe suflet unora. Pentru că nu reușesc să o înțeleagă, în mintea lor e rea, mai rea decât coronavirusul. Orice ar face e nenorocire.

De exemplu, întoarcerea a câtorva mii de români acasă echivalează cu o mare catastrofă.

Ca să înțelegeți absurdul situației luați în calcul faptul că numai în ultimele săptămâni au intrat în țară mai mulți români care și-au făcut concediile sau doar weekendurile prin Milano, Torino sau Veneția. Dacă mai punem și Parisul sau Madridul ne-am ras.

Noroc că nu avem turismul ceva mai dezvoltat, că ne lua dracu până acum. Dacă ne-ar fi prins vremea cu vreo câteva sute chinezi, coreeni sau italieni prin Slănic Moldova sau pe la Salina Târgu Ocna mă întreb pe unde scoteam cămașa.

Peste granițele naționale trăiesc câteva milioane bune de români. Dacă se întorc câteva mii acasă în această perioadă nu-i nicio catastrofă. E semn de normalitate. Nu-i niciun exod. Statul român trebuie să aibă capacitatea să gestioneze situația (spații de carantină, medici etc.).

Nu trăim într-un borcan. Trăim într-o lume liberă. Sigur că acum sunt anumite reguli suplimentare care trebuie respectate. Și majoritatea le respectă.

Eu vreau să respect regulile impuse de de niște decidenți lucizi și fermi, nu de niște naționaliști isterici și furioși pe tot ce depășește capacitatea lor de înțelegere.

Partea proastă este că aceștia din urmă au adepți mai isterici și mai furioși decât ei pentru că tâmpeniile capătă rezonanță în cutiile lor craniene goale.