Drege ce drege popa Pleşcău şi mai face o nefăcută. Acum a adus moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena ca să poată sfinţi cu tot fastul pictura şi vitraliile bisericii de la Narcisa.
În zilele de 11-14 octombrie a.c., va fi adusă la Bacău și Roman, racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, de la Catedrala patriarhală și vor fi depuse spre închinare la biserica ”Sf.Dumitru” din Bacău și la Catedrala Arhiepiscopală.
BACĂU
Vineri, 11 octombrie, Biserica „Sf. Dumitru”, cartier Narcisa
Ora 17.oo – primirea raclei cu moaştele Sf. Împ. Constantin şi Elena de la Catedrala patriarhală la Biserica „Sf. Dumitru”
– Acatistul Sf. Împ. Constantin şi Elena
Ora 17.3o – Slujba Vecerniei
Slujba Sfântului Maslu
Sâmbătă, 12 octombrie, Biserica „Sf. Dumitru”, cartier Narcisa
Ora 08.oo – sfinţirea picturii Bisericii „Sf. Dumitru”, cartier Narcisa
Orele 07.40 – primirea ierarhului;
Orele 08.oo – Sfinţirea catapetesmei şi picturii murale
Orele 09.oo – Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfințitul Episcop Ioachim Băcăuanul
Ora 11.15 – deplasarea delegaţiei cu sfintele moaşte către Roman
Cine nu prinde moaştele în Bacău mai are o şansă la Roman.
Oficial, Sfintele moaște de la Catedrala Patriarhală vin pentru prima oară în Eparhia Bacău la solicitarea Preasfințitului Episcop Ioachim Băcăuanul. Neoficial v-am spus la început.
Pictura bisericii Sfântul Dumitru este una dintre cele mai mari realizate la o biserică după 1990. A început în anul 2004, măsoară aproximativ 3800 mp şi este pictată de Mihai Gabur.
Cristina Pantazi Dădălică a exectuat vitraliile și mozaicurile.
Iar catapeteasma (10 metri înălțime și 12 lungime) în atelierele bisericii, condus de Ciocoiu Vasile. Icoanele tot de Cristina Pantazi. (parohul bisericii, Ioan Pleșcău)
Poza-i din Braşov. Moaştele sunt aceleaşi.