ponta daimlerVictor Ponta şi ameţitul ăla de la Marile Lucrări Publice, Dan Şova, au anunţat cu multă emfază că  Daimler va investi 300 de milioane de euro într-o uzina din România, unde va produce cutii de viteza pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz. Până aici este OK.

Numai că nemţii nu construiesc nimic, ci doar au preluat pachetul majoritar de acţiuni la o fabrică de kalaşnicoave de prin Ardeal. Marea investiţie nu aduce mai mult de 300 de locuri de muncă, iar Daimler lucreză acolo din prin 1990. Astea sunt doar câteva amănunte pe care cei doi au uitat să le glăsuiască.

Mercedeşii mamii voastre! La noi se dărâmă totul şi voi vă lăudaţi cu asta! Vorbele astea sunt zise de un amic din Oneşti (previzibil). Cu mult năduf şi cu mult talent.

Nu-i aşa că are dreptate? Numai în Oneşti se pierd, dispar, se prăpădesc, în acest an, vreo câteva mii de locuri de muncă (RAFO, UTON etc.). Mii! Iar Ponta&Şova se laudă cu 350. Şi sunt multe care merg de-a-ndoaselea: Oltchim, Mechel, CFR, etc. Cineva are o problemă de logică. Sau poate nu văd eu „macro”?

Încerc să mă opresc aici pentru că aş patina spre un limbaj buruienos, nespecific 🙂 zic.

Una mai povestesc (e absolut reală :)), ca să justific titlul:

Ştiţi ce face cocalarul să nu se prindă lumea că n-are după ce bea apă? Se dau cu vaselină pe la gură, să zică ăia de-l văd că a mâncat gras. Cam aşa şi cu Ponta. S-a murdărit de daimler la gură.