mallInformațiile certe sunt:

  1. NEPI (un fond de investiții sud-african) a cumpărat 7,4 ha de teren, fix lângă celebrul strand din Piatra Neamț. Pe saitul lor oficial aceștia susțin că vor să dezvolte un centru comercial, Mega Mall, desfășurat pe 29.000 de metri pătrați. Terenul este deja pregătit (tuns-ras-frezat, cam ca fostul garaj de la Transport Public Bacău).
  2. Dacă te uiți în parcarea Arena Mall (în weekenduri), jumătate din autoturisme au numere de Neamț.

Întrebările sunt:

  1. Când se vor finaliza lucrările?
  2. Mega Mall-ul din Piatra Neamț va avea și cinematograf (piesă de rezistență pentru Bacău)?
  3. Care vor fi contra-măsurile lui Budeanu?

mall_nepi_neamt_07017100 Și uite așa, Piatra Neamț își va consolida poziția de centru turistic al Moldovei: pârtie de ski, telegondolă, ștrand, vestigii istorice extrem de bine puse în valoare (turnul lui Ștefan cel Mare, biserici, mănăstiri etc), centru hipic, trasee montane, spații de cazare, restaurante etc. La toate astea se va adăuga și un Mega Mall 🙂 .

Dacă autostrada spre Ardeal își va schimba din nou traseul, așa cum vor ieșenii,  le-a pus Dumnezeu mâna-n cap.

NEPI a cumpărat în urmă cu câteva luni un teren de 18 hectare în Timişoara de la fraţii Marius şi Emil Cristescu, unde intenţionează de asemenea să dezvolte un centru comercial, de până la 80.000 de metri pătraţi.

Fondul sud-african de investiţii mai are în curs de dezvoltare două centre comerciale, în Bucureşti şi Târgu Jiu, Vulcan Value Centre şi Shopping City Târgu Jiu.

NEPI are în România un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 miliarde de euro, faţă de 700 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

În prezent, NEPI gestionează în România Promenada Mall Brăila, Ploieşti Shopping City, Retail Park Auchan Piteşti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview în Bucureşti şi City Business Centre Timişoara.

De asemenea, NEPI are în dezvoltare în România investiţii de peste 460 de milioane de euro, în proiecte noi sau în extensii de proiecte existente, suprafaţa totală închiriabilă la finalizare fiind estimată la peste 250.000 metri pătraţi.